אחריות הקהילה לנעשה בתוכה מבחינה צבורית

השאלה: שלום אינני יודע אם אני מפנה את השאלה למקום הנכון, אם לא אשמח שתכוונו אותי. כחבר בקהילה שרוצה להתקדם בציבוריות שלה, אני מחפש מקורות הלכתיים, הדרכות לגבי המחויבויות של הקהל. כלומר: מה מוטל על הקהל, על ההנהגה לדאוג שיהיה/שיקרה במרחבי החיים הקהילתיים? (לדוג':רמב"ם הל' תשובה ד,ב לפיכך צריך להעמיד בכל קהל וקהל... חכם...שיהא מוכיח...) תודה וגמח"ט

התשובה

הרב יעקב אריאל | ז' תשרי תשע"ז 12:33

איני זוכר כעת ספר שריכז זאת. באופן כללי

להלן רק כמה דוגמאות , חובת לימוד תורה לילדים , צדקה לעניי העיר ולעניים אחרים ועוד דברים אחרים ר' חו"מ סי' קסג

הדבר משתנה מקהילה לקהילה עפ"י אופי אנשיה והוא מוטל על הרב ועל הנהגת הציבור.