אמוץ ילדים

השאלה:

שלום ..אנחנו משפחה אומנת לתינוקות היום בגיל שנה וחודשיים. איתנו מגיל 3חודשים. כרגע. ..רוצים לאמץ .(האמא יהודיה. האבא לא ידוע לצערינו)..מה ההלכה בעניין. ? האם לאמץ? מה המכשולים שיהיו ומה עושים ? .לציין שיש לנו ילדים ברוך ה'. 19...ותאומות בנות 14,...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד כסלו תשפ"א 11:43

בס"ד

שלום וברכה

מדובר בילדה יהודיה (צריך ברור) ואז היא יהודיה לכל דבר. אולי יהיה לכך משמעות לגבי נשואין לכהן, אבל באופן כללי היא יהודיה לכל דבר. יש אומרים שבמקרה של אמוץ תתכן בעיה של יחוד של הילדים הביולוגים עם המאומצת, אבל יש שהקלו בכך וסוברים שמכיוון שמגדלים אותה מגיל צעיר הרי היא כאחות ביולוגית שאין ייחוד. לכן לכתחילה צריך להשתדל שלא יהיה יחוד אבל זה לא איסור גמור. מאידך גדולה היא מצוות אימוץ והמגדל יתום בתוך ביתו.