בליעת כדורים טבעיים ביום כיפור

השאלה: האם מותר למינקת לבלוע כדורים טבעיים להגברת החלב באמצעות לגימת מים פחות מכשיעור? מדובר בכדורי מורינגה או חילבה

התשובה

הרב יעקב אריאל | ח' תשרי תשע"ז 23:04

אם לא מורגש מחסור בחלב אצל היונק אין לשתות מים

אם הכדור חסר טעם מותר לבלוע אותו ללא מים  אך אם יש בו טעם אסור

אם מורגש מחסור משמעותי בחלב אצל היונק, ועיקר מזונו הוא חלב אם, מותר לבלוע את הכדור עם מים. אך במקרה מסופקני אם מים פחות מכשיעור יספקו את המחסור בחלב  בכמות מספקת

במקרה זה מכיון שיש פיק"נ לתינק מומלץ לשתות נוזלים ( אפשר מזינים כמיץ ענבים וכדו') בכפית זו אחר זו  אך לא לגמוע ישירות  מן הכוס