גיור

השאלה: שלום. אבא שלי יהודי, אמא שלי לא יהודייה, ללא דת. אחותי התגיירה. אני רציתי להתגייר בצבא אך בעקבות מפקד לא תומך לא עשיתי זאת. היום אני נשואה לגבר נוצרי שאני מאוד אוהבת ומכבדת. אני רוצה לעבור גיור - בשבילי, אני רוצה ללמוד יותר על יהדות ולהרגיש קירבה ליהדות. האם זה אפשרי אם בן זוגי נוצרי? הוא כמובן תומך, אבל לא ברמה של להתגייר גם. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' כסלו תש"פ 14:52

בס"ד

שלום וברכה

בני זוג הם שניים שהם אחד. אמנם לכל אחד רצונות ומחשבות אבל התורה אומרת "והיו לבשר אחד". על כן אין אפשרות לפרק את הזוגיות. אם אחד מבני הזוג מתגייר השני צריך להיות עמו ביחד. תופעה כזאת הייתה בתקופת שיבת ציון, כשחזרו בני הגולה הביאו עמהם נשים נוכריות, ועמד עזרא הסופר והכריח את העם לפרק את הזוגיות הזאת. על כן מתוך כבוד הדדי שבין האיש והאשה אין אפשרות שאחד יהיה יהודי והאחד נוצרי, שניהם צריכים להגיע יחד להכרה אחת, ואז יוכלו להמשיך בדרך מסוימת ואותה ינחילו לילדיהם. כאשר אחד ההורים יהודי ואחד נוצרי, לאיזה כיוון יחונך הילד בבית שכזה? אנו צריכים בית יהודי חזק שימשיך את הדרך המיוחדת לעם ישראל כבר ה' אלפי שנים ותש"פ שנים.

בהצלחה