גרימת מוות מקורונה

השאלה:

שלום מדבר רפאל יש לי עבודה על סכנת נפש בנושא קורונה.

השאלה שלי היא: אם אני רואה שני אנשים שהולכים ביחד ברחוב בלי מסכה. מתברר שאחד הדביק את השני ולאחר זמן נפטר מקורונה. האם יש לי חלק בגרימת מותו כי לא אמרתי או הערתי להם ללבוש מסיכה. אשמח אם תוכל להוסיף מקורות כדי להרחיב בשביל כתיבת עבודה תודה רבה :)

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"א חשון תשפ"א 12:20

ודאי שאינך גרמא כי לא עשית מאומה ואפילו לא הדבקת. וכן מי שרואה את חבירו קופץ לנהר ואינו מצילו ויכול להצילו עובר בלא תעמוד על דם רעך, אבל לא בלא תרצח.

השאלה היא האם היית צריך להעיר להם ונראה שכן, אם כתוצאה מהערתך הם היו לובשים מסכות ולא כועסים עליך.