גריעיני תירס

השאלה: שלום לרב, האם יש נתונים מעודכנים לגבי רמת הנגועים בירקות קפואים כגון שעועית, , אפונה וגזר, תירס גרגירים, לקט ירקות וכו' שניתן לשתף? (אין הכוונה לכרובית, ברוקולי ודומיהם) האם נתן לאכל ירקות אלו מהכשרויות השונות (שאינם עדה חרדית) אשמח לתשובה כללית, וכן לתשובה פרטנית לירקות סנפורסט בכשרות בדץ בית יוסף, וכן לחברות אחרות בכשרות זו כגון בלדי. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ל' אדר תשע"ט 0:14

בס"ד

שלום וברכה

בתירס גרגירים אין בעיות בד"כ אפשר לקחת כמעט בכל כשרות. מציאותית אין חרקים בד"כ.

אפונה וגזר אין כמעט בעיות

שעועית - מיעוט המצוי.

ברור שאיני יכול לדון על מפעל מסויים וכשרויות מסוימות.

חודש טוב