דינים כלליים

השאלה:

האם מותר לכהן לצאת מחוץ לגבולות שכתובים בתורה ומה דינה של מצפה רמון לגבי יציאת כהן לשם .ב , איך מותר במקום שאין ערוב להתפנות בשרותים הרי המים שהוא פותח יוצאים לרחוב וגם אם הוא לא יפתח השרותים בנויים בצורה שאם מכניסים להם משהוא הם מתרוקנים באותה מידה .ג,האם הדברים שהמשנה בברכות דורשת בפרשה הראשונה של קריאת שמע הם להלכה כגון בכל לבבך בשני יצריך ביצר טוב וביצר רע.ד, מתי ששופכים שמן או מים חמים מקומקום אז האדים מהתבשיל נכנסים לבקבוק או לקומקום האם מותר להשתמש בבקבוק שמן ובקומקום ללא חשש?.ה,יוצא שמכניסים לקופסאת חמוצים ידים שנגעו במאכל בשרי או חלבי יהיה מותר לאכול את החמוצים לאחר מיכן עם מאכל חלבי או בשרי.ו,מקרוני שהכינו לו רוטב מעגבניות טבל ואחר כך הבעלים הפריש מחתיכות של העגבניות שנישארו ברוטב על המכסה היה שמן ורוטב שיצתבר מהבישול ולא היתה דעת הבעלים על המכסה אלה רק על מה שבתוך הסיר ואחר כך חיממו את הסיר עם המכסה מה דינו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' אב תשע"ז 22:00

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. נראה שאפשר עד אילת.

2. אין לנו היום רה"ר אלא כרמלית, ועל כן התירו (עיין באור הלכה סי' שנ ד"ה ברשות היחיד).

3. חייב אדם לברך על הרעה כשם שהוא מברך על הטוב, זו הלכה, כל השאר במשנה אינם הלכות אלא הנהגות, ויש לנהוג כפי שכתוב, אבל אינם הלכה.

4. אם עלו אדים וחממו את הכלי העליון בחום שהיד סולדת הוא הפך להיות לפי דין האדים.

5. מותר, ידים אינם חלביות או בשריות, אלא א"כ יש ממשות על המלפפון.

6. נא לפרט את הנוסח שאמר המפריש.