הדרכות במצוות התלויות בארץ

השאלה: שלום כבוד הרב, רציתי לשאול איך קשור מכון התורה והארץ למגדלים של ירק ללא חרקים, האם מכון כושרות קשור למגדלים אלה? אם יש קשר בין הגופים, היכן באתר אוכל למצוא את הגילוי הנאות בנושא? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה כסלו תשע"ז 16:32

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. מכון התורה והארץ הוא גוף תורני הלכתי שנותן הדרכות הלכתיות במצוות התלויות בארץ לכל מי שרוצה (ערלה, תרו"מ, שביעית, חלה וכדו') וגם בעניין חרקים. מכון התורה והארץ איננו גוף רבני נותן כשרות וכדו'. כל מי שיש לו שאלה או בקשה יכול לפנות ומקבל תשובה והדרכה מרבני המכון.

ב. כושרות איננו גוף מחקרי תורני ולא מדריך חקלאים, אלא בייחוד גוף שנותן פיקוח, והוא נותן פיקוח לכל גוף שמבקשים ממנו (כולל מלונות, מסעדות, בתי הארחה משחטות וכו'). אינני יודע היום, אבל פעם הם עשו בדיקות של ירקות בארץ ישראל האם יש בהם נגיעות. כשם שהם עושים גם בדיקות לעופות, כשרות כללית. ידועים בארץ כגוף אמין ומוסמך. אבל צריך לפנות אליהם, מה שכתבתי זה ידע אישי.

ג. אינני יודע בדרך האתרים.

חנוכה שמח