הלכה וקבלה

השאלה: שלום הרב. ראיתי מאמר של הרב בנושא ברכת האילנות בשבת והיחס בין הקבלה להלכה. מחפש ללמוד ולהבין, מה הייתה הסיבה המהותית שגרמה לבן איש חי ותלמידיו לנטות לפסיקה ע"פ הקבלה ומנגד מה גרם לרב עובדיה לחלוק עליהם? האם ניתן לומר מאיזה תפיסת עולם אמונית מגיעה הנטייה ההלכתית? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' סיון תשע"ח 22:01

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיין במאמרו של הראשל"צ הגר"מ אליהו זצ"ל בספר מאמר מרדכי א' במבוא שם מסביר באריכות את כללי הפסיקה על פי הקבלה. ועיי"ש בסוף המאמר אודות הבא"ח זצ"ל. ועיין בספרו של הגרע"י זצ"ל שהאריך לבאר את עדיפות ההלכה על פני הקבלה. ניתוחים פסיכולוגיים וחברתיים אינם מתפקידי הרבנים, ואנו צריכים לחזק ולהתחזק כל אחד ביראת שמים אמיתית, וכל אחד ימצא את הדרך המתאימה לנר"ן שלו, וילך בה להאיר את העולם.