העברת עץ

השאלה: בהמשך לתשובתך על עץ הקלמנטינה הקטן. בעציץ יש מספר נקבים אם מחברים את גודלם הכללי אז דגול מ2.5 ס''מ . אני מבין שכל בעציץ להיות ריק וצריך להוציא את העץ עם האדמה שסביבו. גם אם זה לא יצא בגוש אחד אז פשוט לקחת אדמה מהמקום הקודם ולהעביר להציץ. וברצוני שהעץ יגדל בעציץ זמן ממושך לפחות שנתיים או עד שייתן פרי או אפילו להשאירו בעציץ . כמו כן האם מותר שמיקומו של העמית יהיה על אבנים משתלבות בגינה ולא על האדמה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז שבט תש"פ 15:21

בס"ד

שלום וברכה

אם יש סה"כ נקבים בגודל של חור על קוטר 2.5 ס"מ, שהם בעלי שטח של כ- 5 סמ"ר. לפי הנוסחא (3.14כפול רדיוס בריבוע). אפשר להעביר. הגוש חייב לצאת שלם מהקרקע, אפשר להרטיב את הקרקע לפני ההוצאה כדי להקשותה. כדאי להתייעץ עם אגרו'.

העציץ צריך לעמוד מול קרקע ממש ולא מעל אבנים משתלבות.