העברת עצים

השאלה: שלום וברכה! יש לי בגינה כמה עצי פרי חלקם גדלים צמוד זה לזה וחלקם לא א. האם מותר לי להעביר את העצים ששתולים צמוד זה לזה לדלי ולהעביר לאדם אחר? ב. אני רוצה לעשות דשא סינטטי בגינה ולהעביר חלק מהעצים למקום אחר בגינה האם מותר? ג. האם מותר בשביל היופי/עיצוב של הגינה לשנות מיקום של עצים/עצי פרי? אני שואל כי הבנתי שיש בעיה להוציא עץ פרי מהאדמה ויש כמה תנאים בשביל שזה יהיה מותר תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' טבת תש"פ 17:49

בס"ד

שלום וברכה

לכל שאלותיך התשובה היא אחת. אם אתה מעביר את העץ הישן עם הגוש, כך שלא צריך למנות שנות ערלה. כדאי שהפעולה תעשה על ידי חקלאי או אגרונום שיודע כיצד מעתיקים עצים ממקום למקום (כולל הורדת עלוה). בכל המקרים הללו אפשר להעביר את העצים אפילו לשם נוי בחצר, ובלבד שיעשה בצורה שלא יצטרכו למנות שנות ערלה חדשות, והעברה מיידית דהיינו הוצאה ממקום א' והכנסה למקום ב'.