הפרת נדר בשליחות

השאלה: בס״ד שלום כבוד הרב, כיום אצל הנערים יש מין סלנג כזה להגיד כל הזמן ״נודר נדר״. לפני כמה זמן אמרתי בקול שאני נודרת נדר שאני לא ילך למגמת מדעים בבית הספר. התחרטתי ונרשמתי למגמת מדעים. אני גרה בסביבה חילונית ואין באפשרותי לעשות התרת נדרים אצל רב כיוון שאני מאוד מתביישת באופן כללי קשה לי מאוד לעמוד מול אנשים שאני לא מכירה ולדבר מולם. אשמח אם תוכל לעשות לי התרת נדרים דרך הטלפון. במידה ותוכל תרשום בתשובתך ואני ירשום לך את מספר הטלפון האמיתי שלי כיוון שבפרטים רשמתי מספר לא קיים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' אב תשע"ז 0:23

בס"ד

שלום וברכת ד'

בנדרים אין אפשרות לעשות התרה בטלפון יש צורך בעמידה לפני בית דין או שלשה אנשים שאחד מהם מבין יותר בדיני נדרים. בשעת הדחק אפשר לבקש ממשהו אחר שיגש ויעשה התרה עבורך, אבל את צריכה לומר לו שאת מתחרטת על הנדר מעיקרא.