השקאת גינה בשבת

השאלה: אני מתעתד לרכוש בית עם גינה שמערכת הניקוז מהמטבח יורדת אל הגינה כך שהגינה מושקת ממים אלו. שאלתי היא לגבי שבת האם יש בעיה של השקייה? האם יש לכך פתרון מעשי? לגבי שנת השמיטה אני מבין שאין בעייה כי זה רק השקייה לקיימא, במידה וקיימת בעיה נוספת חשוב לי לדעת ואם ניתן לפתור אותה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ז אב תש"פ 14:56

א. אם המים מגיעים ישירות מהכיור לצמחים ישנה בעיה של השקאה בשבת.

ב. אצל רוב המשתמשים במי כיורים להשקאת גינות המים מגיעים למיכל טיהור ומשם עוברים לגינה, במקרה כזה יש לדאוג לכך שהברז לגינה יהיה סגור בשבת, או שייפתח על ידי שעון ואז אין הבדל בין השקאה בשדות על ידי שעון, להשקאה אצלך בדירה. ואפילו שהמים מתאספים במיכל כתוצאה מהשימוש הביתי במים, בכ"ז זה מגיע שלא על ידי פעולתך.

ג. לגבי שביעית וחוה"מ מותר להשקות על ידי שעון בכמויות הנצרכות.