התייעצות הלכתית בקשיי פוריות

השאלה:

שלום וברכה, אני נעזר במכון דורות, מכון שעוזר לזוגות עם קשיי פוריות ומסייע להם הלכתית, כלכלית ונותן ייעוץ רב. ההתייעצות במכון עוזרת לנו כזוג, ויותר מכך, כספרדי אני מרגיש בנוח לפנות אליהם, כי ממילא אני אחד שפוסק כדרכו של מרן הרב עובדיה זצ"ל. שאלתי: רציתי לשמוע חוו"ד של הרב על המכון, האם הרב מברך אותי להמשיך לפנות אליהם, ושאלה נוספת: האם הליכה בדרך אחת של פוסק, גדול ככל שיהיה, בתחומי פוריות, היא הדבר הנכון, או שאין בתחום הלכות לספרדים והלכות לאשכנזים...רק אציין שהפוסקים במכון הם הרב אהרון בוטבול, חתנו של הרב עובדיה יוסף, הרב יצחק יוסף, הראשון לציון, והרב ציון כהן רב העיר אור יהודה. בנו של הרב ציון הוא ראש המכון, קוראים לו הרב איתי כהן. תודה ובשורות טובות לכל עמ"י

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אב תש"פ 10:29

בס"ד

שלום וברכה

על המכון אינני כותב, כיוון שאין דרכי לכתוב על אחרים, אפילו על עצמי אינני יכול לכתוב, ק"ו לא על אחרים, שהם פקיע שמיה וידועים בעולם.

לגבי שאלתך הישירה לעניין לשאול רב אחד בתחום, אמנם צריך שלכל אדם יהיה רק רב אחד שהוא עונה לשאלה מסוימת (לפחות בנושא אחד), כדי שלא יעשה כקולי דהאי וקולי דהאי שהוא מבלי עולם. אבל עד כאן זה מבחינה הלכתית, אולם אם יש שיטות נוספות רפואיות ובמקום אחר יש ידע רפואי נוסף (יכול להיות תועלת) כך שאפשר להתייעץ עם עוד מכונים כדי לקבל מבט מעשי נרחב יותר, אבל להלכה למעשה אדם צריך לעשות לו רב, לא משנה מאיזה עדה, אבל צריך רק רב אחד שהוא בקיא בשאלות אלו. ברור שהרב צריך שידע מנהגי אשכנז וספרד.

ברכה מרובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ