התקנת דלת חשמלית לבנין

השאלה:

שלום לרב אני מתגורר בבנין בו 32 דירות. ועד הבית מעוניין להתקין דלת חשמלית בכניסה לבניין. ישנה כניסה נוספת מכוון החניה שמצריכה עיקוף יחסית גדול. אני גר בגפי, רב ילדי שומרי שבת (מגיעים כל שבת שנייה) אורחים שעשויים להגיע בשבת חלקם שומרי שבת. פרט לי ישנם עוד שתי משפחות ששומרות שבת בבניין. האם יש פתרון הלכתי? האם קיימת לידיעתך התייחסות של בית המשפט או חוק אזרחי? בברכה ותודה שמואל גורודיסרקי

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד אייר תשע"ט 12:51

א. לא ידוע לי על פתרון הלכתי טכני.

ב. לא ידוע לי על הצד המשפטי ומה נעשה בנידון.

ג. ישנה אפשרות להשאיר בשבת את הדלת מנותקת ופתוחה כמו שהיה המצב לפני התקנת הדלת החשמלית, בהסכמת ועד הבית.

ד. אפשרות נוספת להסביר למבקריך בשבת שייכנסו דרך החניה.