חדרי בית מלון כשהכניסה עם כרטיס מגנטי

השאלה: שלום רב אנו עתידים להתארח באחת השבתות בחו"ל. נתקלנו ב2 סוגי בתי מלון. כאלו שפתיחת דלת החדר עם כרטיס אלקטרוני וגם החשמל וכאלו שהכניסה לחדר עם מפתח רגיל אבל החשמל והמיזוג עם כרטיס. לטענת בתי המלון הם רגילים ליהודים שומרי שבת ומציבים פקיד גוי מטעמם שפותח הדלתות ומכניס הכרטיס לחשמל לטובת האורחים היהודים. קראנו פסקי הלכה שמדובר על מצב הלכתי לא פשוט שאסורה אמירה לגוי גם באיסורי דרבנן. כאשר שאלנו את בית המלון שמאפשר מפתח רגיל האם ניתן לשלם כסף נוסף להשאיר את כרטיס החשמל דולק כל השבת, הם טענו שלא מאפשרים בכדי שהמיזוג לא ייהרס.... שאלתנו היא מה ניתן לעשות במצב זה והאם בהדלקת מיזוג בשבת על ידי גוי עבור ישראל ניתן להקל יותר (מדובר באזור חם ולח) מאשר פתיחת דלת על ידי כרטיס אלקטרוני או שאין הבדל? האם יש פתרונות נוספים שניתן לנקוט בהם לכתחילה במצב כזה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | א' אלול תשע"ט 9:36

נדרג את האפשרויות מהעדיפה לפחות עדיפה:

א) כניסה על ידי מפתח, הפעלת חשמל ומיזוג על ידי שעון שבת.

ב) כניסה על ידי מפתח, הפעלת חשמל ומיזוג על ידי נכרי כשסוכם על כך מאתמול, ובשבת הגוי יודע את המוטל עליו ללא אמירה אלא ברמיזה בלבד.

ג) כניסה והפעלות על ידי נכרי כשסוכם על כך מאתמול.