חוטי ציצית שנקרעו

השאלה:

כנף של ציצית שנקראו לו שני חוטים אחרי הקשרים באותו הכנף ולא נשאר טפח האם כשר?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"א אלול תשע"ט 14:37

א. האורך המינימלי לחוט שנקרע הוא הקפת אצבע כחמישה ס"מ ולא טפח.

ב. במידה והקפידו בעת קשירת הציצית על החלוקה לארבעה וארבעה חוטים בכל הקשרים, ושני החוטים מצד אחד של הקשר, אפילו שניהם נחתכו לגמרי ונשאר רק מילימטר אחד כיון שמהצד השני של הקשר כל חוט הוא ארוך הציצית כשרה.

במידה ולא הקפידו על אותם ארבעה בכל קשירה או שהחוטים שנקרעו פחות מהקפת אצבע הם משני הצדדים של הקשר, הציצית פסולה וצריך  להחליף את הציצית הזאת. אפשר להשתמש בחוטים שאינם קרועים לציצית המתוקנת.