חתונת בני אותו המין

השאלה: שלום הרב, אדם מבוגר שאינו דתי, איתו יש לי קשר, הזמין אותי ל"חתונה" של ביתו הלסבית. עשיתי טעות, ובמקום להמציא תירוץ כלשהו ולא להגיע, בתמימותי ניסיתי להסביר לו שכאדם דתי יש לי בעיה עם אירוע כזה. תגובתו היתה קשה ביותר והוא נעלב עד עמקי נשמתו מהאפשרות שלא אגיע לאירוע. מה עלי לעשות? האם בכל זאת לא להגיע? האם יש בכך חילול ה' באם אשתתף בזה? האם מותר לבוא לאירוע כזה? אודה לתשובת הרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' סיון תשע"ט 14:16

בס"ד

שלום וברכה

אין להשתתף בשמחות שהם הרמת יד בתורה ומצוות. אמנם באופן אישי אתה יכול לתת מתנה שזה מביע יחס לאדם. אבל לא לחתונה עצמה שיש בזה הצהרה כאילו יש מושג של חתונה בין בני אותו המין. יש לציין שחתונה של חילוניים שהם מקדשים על פי דת משה וישראל, אמנם יש בעיות של צניעות, אוכל וכדו', אבל ההכרה היא שיש חתונה על פי דת משה וישראל, על כן אין להמנע מלבוא ולהיות בשמחת החתונה, אלא להשתדל לא להכשל בראיות אסורות, ואנו מתפללים שיחזרו בתשובה שלמה, אבל בחתונות של בני אותו המין יש הרמת יד "בדת משה וישראל" על כן אין מקום להיות שם, ומי שבא לשם גם גורם לחילול השם.

יהי רצון שנהיה ממקדשי השם