חתונת גיורת

השאלה:

עברתי גיור לפני 4 שנים , גיור צבאי , אני ובן זוגי רוצים להתחתן עומדות בפני כמה שאלות 1. האם אמא שלי שהיא לא יהודיה תוכל לעמוד מתחת לחופה בזמן הטקס ? 2. האם אמא שלי תוכל לתת לי את היין? , ואם לא אז מי כן ? אשמח לתשובה , תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אייר תש"פ 10:43

בס"ד

שלום וברכה

תחילה אברככם בברכת מזל טוב, ושתזכו לבנות בית נאמן בישראל, כבתים שמהם נבנה בית דוד.

א. האמא יכולה לעמוד בחופה, היא טרחה ועמלה בלידתך וגידולך, ולמרות שהחופה היא מקום מרומם ושעות מרוממות, אבל הכרת הטוב הוא הבסיס הנכון לחיי משפחה יהודיים.

ב. ראוי שהיין שיהיה בחופה יהיה מיץ ענבים, ואפילו במקרה זה, כדאי שהרב יתן לך את הכוס לשתיה. ברור שהרב יודע שהכלה היא גיורת, (מצויין בכתובה) ועל כן יעשה כחוכמתו שלא יהיה חלילה איזה פגיעה או הבלטה של נושא הגיור, ואין צורך להקריא את השמות. בכו"א בתאום עם הרב המקדש אפשר להגיע לסידור נאות ויהודי אמיתי.

שוב ברכת מזל טוב