טבילה בליל שבת

השאלה: השנה שביעי של פסח מחובר עם שבת, השאלה שלי היא מה עושים במקרה שהחיל טבילה יוצא ביום שישי, שהוא יום טוב ולכן אין אפשרות להתארגן כראוי. אני יודעת שאת רוב הדברים אפשר להכין לפני אבל יש לי שיער בעייתי וכמה שאני אשתדל אין סיכוי שלא יבצרו לי קשרים במהלך החג. אשמח לשמוע אם יש פיתרון, כרגע אני אובדת עצות. איך אפשר להחליט מה יותר חשוב, מקווה או שבת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט ניסן תשע"ח 20:54

בס"ד

שלום וברכה

יש לחפוף היטב בערב חג, כמו כן לסרק היטב ולאחר מכן לעטוף את השער כך שלא יתבלבל (אפשר לשים סרט), ואם בשבת יתגלה שיש קצת סיבוכים אפשר להפריד ביד. את ההכנות יש לעשות ביום שישי (חג אחרון לפני שבת) ולסמוך על ערוב תבשילין.

מועדים לשמחה