טיול וחנוכת הבית בשנת אבל

השאלה:

אני נמצא בשנת אבל על מות אבי, לבת שלי יש חנוכת הבית האם אני יכול להשתתף בחנוכת הבית, או בחלקה ללא הסעודה ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב סיון תשע"ז 11:55

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שזו סעודת מצווה לבית חדש בארץ ישראל. אפשר ללכת בתוך השנה, ובלבד שלא יהיה שם שירים ורקודים.

לגבי נסיעה לחו"ל, אין מקום להתיר נסיעה לחו"ל אלא לצורך כפי שכתב הרמב"ם. למוד תורה, מסחר ונשיאת אשה. אפשר להקל רק למי שיש לו צורך גדול, כגון שצריך מנוחה מיוחדת לא בארץ, אפשר לכלול זאת בצרכי רפואה. אבל עם הנסיעה היא בעייתית ללא קשר לנושא האבלות.

כל טיול שעיקרו בהוא שמחה ושירה נאסר בשנת האבל, אבל אם זה לא טיול של שמחה ושירה, אלא משפחתי בלבד, ואין בו שירים ושמחה מיוחדים אפשר להקל.

שבת שלום