טיפול בן באם חולה

השאלה: שבוע טוב. אמו של בעלי חולה במחלה והמצב התדרדר מאד. לאחרונה לקחו על עצמם משפחתו של בעלי לטפל באמא (המשפחה חילונית , בעלי דתי מזה 30 שנה) הטיפול באם כרוך בהחלפת חיתול, מקלחת ועוד האם זה צנוע שבעלי יחליף לאמו חיתול ויראה אותה ללא בגדים? מה עליו לעשות מבחינת כיבוד אם מצד אחד ושמירה על ההלכה מצד שני? תודה על תשובתכם המהירה בשורות טובות

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ה תשרי תשע"ח 9:28

לא ראוי שבן יטפל בדברים צנועים של אמו. ולכן האפשרויות הן: טיפול שלך באם או שכירת מטפלת.