יועצת לבנים

השאלה: שלום לרב, אני יועצת חינוכית ומצאתי השנה עבודה בתיכון דתי מעורב(יש בו כיתות נפרדות ומעורבות),לא היו משרות בתיכונים/אולפנות נפרדים. רציתי לדעת האם יש בעיה להיות יועצת גם של בנים?(עבודת הייעוץ כוללת פעמים רבות שיחות אישיות עם תלמידים) אם אהיה מרוצה ממקום העבודה האם אני צריכה לעשות השתדלות כל שנה ולחפש מקום נפרד על אף העובדה שאני מרגישה סיפוק במקום העבודה? אני באופן אישי מתחברת ורואה משמעות לעבודת הייעוץ דווקא עם נערות ונערים ממצב סוציאקנומי נמוך ובד"כ תלמידים אלו נמצאים בבתי ספר מעורבים. האם יש מקום לנטיית הלב או שההלכה מתנגדת לכך. מצטערת על האורך ותודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו אב תשע"ו 13:03

בס"ד

שלום וברכת ד'

ההסתכלות היא שיועצת היא כעין רופאה, אחות וכד', אלא שיש המטפלים בגוף ויש המטפלים בנפש, אבל שניהם רופאים.

כשם שרופאה (אשה) יכולה להיות רופאה לגברים וכן להיפך, הכל תלוי בכישורים ובלימודים. ברור שכל דבר צריך להעשות על פי ההלכה. דהיינו ייעוץ רק כשיש בחדר עוד מישהו/מישהיא או דלת פתוחה וכדו', אבל אם זה עומד במסגרת ההלכה (ייחוד, נגיעה וכו') אין איסור שאשה תהיה יועצת גם לבנים. ידוע שפעמים יועצת עדיפה מיועץ בגלל תכונות מסוימות הנמצאות בנשים יותר מאצל בנים. בודאי שאם לבך מוליך אותך לשכבה מסוימת באוכלוסיה אין צורך לשבר את האפיק הטבעי, אלא לפתח אותו, ובלבד שהכל יעשה על פי ההלכה.

בהצלחה