ייעוץ בבית ספר חילוני

השאלה: שלום לרב, אני בת 26 נשואה ב"ה. אני מורה ושלוש שנים עבדתי בבית ספר חילוני כי לא מצאתי עבודה בדתי. שנה שעברה סיימתי תואר בייעוץ חינוכי וחיפשתי משרת ייעוץ בבית ספר דתיים. הנחתי שאם אכנס לבית ספר חילוני יהיו כל מיני דילמות עקרוניות. לצערי לא היו משרות פנויות בבית ספר דתי והציעו לי משרת ייעוץ וחינוך כיתה בבית ספר חילוני ולקחתי את העבודה. במהלך השנה הרגשתי שיש משמעות לכך שאני שם, התלמידים העלו שאלות במהלך השנה וכן הרגשתי שחשפתיי בפניהם תכנים דתיים וגם ערכים דתיים אך זה לא היה בצורה מסודרת אלא כשהזדמנו שיחות מעין אלו. אך מנגד בתור יועצת יש לעיתים מצבים שאני צריכה לשמוע ולהנחות תלמידים בנושאים בעייתים מבחינה הלכתית. בעיקר בנושא מיניות. עכשיו לקראת סוף השנה אני שוקלת שוב האם לעשות מאמצים לחפש שוב בית ספר דתי? מצד אחד אני מרגישה שטוב לי שם ואני לא מושפעת לרעה והרגשתי שם משמעויות עבור תלמידים (לא דווקא מבחינה דתית) . ומבחינת התלמידים הם מודעים לכך שאני דתיה ושומרת נגיעה והם שומרים מרחק וחלק מהם גם מכבד אותי ולא מדבר בצורה גסה לידי. מצד שני אני לא יודעת אם מבחינה הלכתית זה נכון, כאשר יוצא לי לחנך וללמד גם בנים ובתור יועצת להתמודד עם נושאים שלא הולכים בקנה אחד עם ההלכה. אשמח לשמוע כיצד עליי לנהוג. תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' אייר תשע"ו 23:49

בס"ד

שלום וברכת ד'

בירושלמי מופיע גדול קידוש ד' מחלול השם, שואלים המפרשים הרי זה דבר ברור ומה חידש כאן הירושלמי?! שמעתי הסבר מפי הרצ"י הכהן קוק זצ"ל שהירושלמי אומר שגדול קידוש השם שנובע ממקום שיש בו אולי חלול השם, ובכל אופן הקידוש השם הוא החשוב, וזה חידש הירושלמי. נראה שגם המציאות שלך שאת מוסיפה קדושה וטהרה בבית הספר, הוא עצמו קידוש השם, אמנם יש שאלות שהן בעייתיות ויש בהם חלול השם, אבל גדול הוא קידוש השם. על כן אם את רואה ברכה בעמלך ויש לך את הכוח לשאת את המשא החשוב הזה, נראה שעדיף להמשיך ולהרבות קידוש השם. להיות יועצת בבית ספר דתי עוד יש מספיק זמן בעתיד, אבל בתפקיד שלך כעת לא כל אחת יכולה לעשות זאת, ועל כן נראה שתעשי חיל במעשה ידיך.