כבוס חול המועד

השאלה: מועדים לשמחה שלום רב, רציתי לדעת אם יש איזשהו היתר לגבי כביסה בחול המועד ! הסל כביסה רק הולך ומתמלא,יש לי תינוק בן שנה וחצי ואני ב"ה בהריון ומאוד מפריע לי העובדה שאני לא עושה כביסה ! כשאני עושה כביסה אני מרגישה הרבה יותר טוב אשמח לתשובה בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תשרי תשע"ח 12:40

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יש צורך בחלק מהבגדים לחג אפשר לכבס, אבל אם אין צורך כלל בבגדים - אין לכבס. אמנם אם חוסר הכביסה יכול להביא חלילה לתוצאות שליליות יש מקום להקל, אבל סתם הפרעה איננה מתירה, כשם שאם יבוא יהודי ויאמר שהוא צריך להסתפר בגלל שזה עושה לו טוב אי אפשר להקל, אבל במקרים חרגים יש מקום להקל.

המשך הריון קל ובריא.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.