כהן וידועה בצבור

השאלה: שלום רב, אני גר באר״הב בשנים האחרונות, ולפני כמה חודשים אני ובת זוגתי לשעבר נפרדנו, יהודיה ישראלית. היינו ביחד וגרנו ביחד כשנה (בלוס אנג'לס באזור של הקהילה היהודית והישראלית), לאחר כשישה חודשים שהיינו ביחד התחתנו חתונה אזרחית פה באר״הב על מנת שבת זוגתי לשעבר תוכל לקבל אשרת שהייה פה ואישור לצאת ולהיכנס לאר״הב (גרין קארד), כי אני אזרח אמריקאי. החתונה התקיימה פה, חתונה אזרחית, אך היה טקס ובו היום גם עדים, ההורים שלה שבאו בישראל וחבר שלי, שמנו טבעות אחד על השניה ו״נשבענו אמונים״. לאחר שנפרדנו החלטנו גם להתגרש (אזרחית), זאת אומרת שהסטטוס שלי פה באר״הב נחשב גרוש ושלה גרושה. כיום היא יוצאת עם כהן, והשאלה שלי היא האם מותר להם לצאת ביחד ו/או להתחתן, אני יודע שחל איסור על כהן להתחתן עם גרושה, אך המקרה הזה הוא קצת יותר מורכב ואף רב ששאלתי לא נתן לי תשובה חד משמעית של כן או לא. אני יוסיף גם שלפני שהכרנו וגם לפני שהיא הגיעה לאר״הב, היא הייתה מאורסת בישראל לבת זוגה הקודם שאיתו היא יצאה שנתיים בערך, הם כבר ממש היו לפני החתונה, הכל היה מוכן (שמלה, אולם וכו...) אך הם החליטו לבטל את החתונה ממש ברגע האחרון והם נפרדו. אז האם היא נקראת כמוכרת בציבור (איתי או עם בן זוגה הקודם) והאם גם לזה יש השלכה לכך שהיא כרגע בזוגיות עם כהן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' אדר תשע"ז 21:25

בס"ד

שלום וברכת ד'

שאלה זו צריכה להשאל על ידי האשה ובן זוגה הנוכחיים, אין שום טעם לכתוב תשובה למי שלא צד בשאלה, אתם נתקתם קשר בינכם, וכעת את השאלות שלה היא צריכה להפנות לרבנים יודעי דת ודין.

חודש טוב ומבורך