כניסה עם שם שד"י למקומות המטונפים

השאלה: אני עונד שרשרת שמחזיקה מגילה שכתוב בה את פרקי התהילים התיקון הכללי מאת הצדיק ר' נחמן מברסלב. המגילה מוכנסת בתוך בית ממתכת שעליו חרוט השם ש'ד'י. השאלה האם אפשר להכנס לשירותים לצרכים גדולים/קטנים כשאני עונד את השרשרת על הצאוור אבל מוסתרת מתחת לחול ה' ולגופיה (ולציצית) האם זה נקרא שתי מחיצות ואפשר להכנס או שעלי להוציא אותה לפני כל פעם שאני נכנס לשרותים

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ה תשרי תשע"ח 15:51

כמו שמזוזה עליה רשום שם ה' ושם שד"י בחוץ צריכה שני כלים שאחד מהם אטום והשני אפשר שיהא שקוף, כן הדין כאן, ולכן אתה צריך להסיר את השרשרת קודם כניסתך לשירותים, ונראה שהכנסה מתחת לחולצה לא תחשב ככלי שני.