כסף שמגיע לבני זוג

השאלה: שלום כבוד הרב. אני נשואה כ24 שנים ובשנים האחרונות יש קושי בנישואים בעלי הכיר בחורה שאיתה הוא מנהל חיי אישות ( הוא לא עזב את הבית) הוא נותן לה כספים וכו׳ ולי הוא נותן ממש בקמצנות. אין בנינו חיי אישיות והוא לא מוכן לשמוע על גירושין. השאלה שלי היא כזאת: אנחנו צריכים לקבל מביטוח לאומי סכום של כסף אשר יופקד בחשבון המשותף לשנינו. האם מותר לי להשתמש בחלק מהכסף לצרכי הבית ללא ידיעתו מכיוון שהוא יבקש את כל הסכום . ה׳ מוריש ומעשיר תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז חשון תש"פ 10:22

בס"ד

שלום וברכה

מצער לשמוע על כך שיש בינכם בעיות של זוגיות בייחוד אחרי הרבה שנים של נישואין. תמיד אפשר לתקן וכדאי ללכת לייעוץ זוגי (אם אפשר).

לגבי הכסף מבטוח לאומי, לא פורט מדוע מגיע הכסף. בכו"א כאן צריך קודם לשאול את אנשי המקצוע (רואה חשבון, כלכלן וכדו') שיסבירו את העניין היטב. באופן כללי אם זה כסף שמגיע להורים בשווה, אי אפשר לקחת לצורך שהשני לא מסכים לו. אבל אפשר להטיל עיקול על הכסף ולעלות  את הנושא בבית דין בתאום עם עוה"ד.

שהקב"ה יתן לך הרבה כח ושמחה