כשרות כלים

השאלה: שלום, נכנסתי לאחרונה לדירת שותפים, בה נמצאים עוד שני אנשים שאני לא מכיר מלפני כן. אני מתלבט מה עליי לעשות ביחס לכלי המטבח. שני השותפים דתיים שומרי כשרות, אך בעוד אחד מהם הוא בוגר ישיבה, לשני עד כמה שידוע לי אין רקע לימודי כלשהו, ואני חושש שמפאת חוסר ידע היו טעויות בנושא הכשרות. בנוסף-בדירה יש כיור אחד, והשימוש בו עד עכשיו היה ללא רשת או דבר מפריד, מה שמעלה את החשש שלי לטעויות שהיו. האם יש איזו חזקת כשרות במצבים כגון אלו? או שעליי להכשיר את הכלים? (משמעות הכשרת הכלים היא בעצם לומר לשותפים שאיני סומך על רמת ה"דתיות" שלהם, מה שוודאי יפגע בהם, כיוון שהנושא כן חשוב להם). אוסיף ואעיר שלי בעצמי יש ידע מצומצם מאוד בענייני כשרות. תודה רבה, יועד.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ל' תשרי תשע"ו 9:29

א. תנור  לחמם חצי שעה בשיא החום לפני שימוש מחדש.

ב. מיקרוגל לחמם את האוכל שלך בשני כלים (החיצוני שקית נילון) אטומים. השקית קשורה.

ג. כיור ליחד סקוטש לחלבי ולבשרי ולהוסיף רשתות על קרקעית הכיור לחלבי ולבשרי.

ד. כלי אכילה - צלחת כף מזלג וכוסות אי"צ להכשיר. סכינים המשמשים לחיתוך בשר כדאי לערות רותחים ולסמן.

ה. ליחד כלי בישול וטיגון מערכת לחלבי ומערכת לבשרי הכוללת את הסירים והמכסים כפות ערבוב וכד'. סירים ישנים כדאי להגעיל.

ו. תבניות אפיה וכד' כדאי להשתמש בחד פעמיות.

בקשר לחששך מעלבונם, תסביר שברצונך לישר קו מכאן ולהבא כיון שאינך יודע מה היה לפניהם ולמה השתמשו בכל הכלים.