כשרות מכון התורה והארץ

השאלה: לא מזמן חזרתי לחקלאות לאחר עשור בו התמודדתי עם מחלה אני רוצה לקיים את מצוות מעשר אצלי בשדה מהיבול שנותן לי השדה ואני מעוניין לקבל כשרות מבלי שיקרעו אותי כלכלית גם ככה אין הרבה רווח אשמח אם יגיע אלי איזה נציג מצידכם שיוכל לעזור לי לקיים את המצווה אני רוצה ברכה ... וגם אשמח אם יעזרו לי להקים בית תמחוי לעניי עירי ...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אב תשע"ט 22:42

בס"ד

שלום וברכה

שמחתי לראות במכתבך שחזרת ב"ה לבריאות וחוזר לעבוד את אדמת הקודש בארץ ישראל. אשריכם ישראל.

מכון התורה והארץ איננו גוף כשרותי או נותן כשרות, אנו גוף הנותן ייעוץ הלכתי בלבד, אבל אין לנו כשרות המספקת סחורה לקניינים. אנחנו מדריכים חקלאים בשאלות ערלה, תרו"מ וכדו' אבל לא כגוף כשרות, ואם אתה רוצה לשווק את הסחורה אתה חייב לפנות לכשרות המקומית שבאזור שלך וכדו', או לייצור קשר עם ספק שרוצה לקנות ממך סחורה. אנו יכולים לייעץ כיצד להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

בהצלחה