כשרות תרנגולות

השאלה: שלום רב. לגבי התרנגולות - מסתבר שיש בין חלקן (לפחות), שינויים ברגליים. אחד מהם הוא אצבעות שמתפצלות לשתי אצבעות, כמו כן אצבעות נוספות/חסרות. דבר שבתמונות ששלחתי לא כל כך ניתן היה להבחין בו. שלחתי את התמונות של השינוי הזה, ושל עוד שינויים - רגליים גבשושיות אצל חלק מהתרנגולות לעומת רגליים חלקות אצל שאר התרנגולות, כמו כן יש שינויים קלים בין חלק מהתרנגולות בצבע הרגליים, למייל : Machon@toraland.org.il . רציתי גם לשאול אם הרב שם לב לצבע הרגליים הוורדרד - ורוד של התרנגולת הזהובה? אצרף גם תמונה שלה. כמו כן, לשלוח תמונות מקרוב של הרגליים של שאר התרנגולות ששלחתי לכם את התמונות שלהם? תודה רבה, אשוריה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח סיון תש"פ 14:32

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שהשאלות הללו הן במראית עין, אין טעם לשלוח עוד תמונות. ברור ששינוי בצורת האצבע שהיא נחלקת לשתיים זה יכול להיות שינוי מהותי, כל שאר השינויים שהוזכרו הם שינויים רגילים, כשם שאצל אדם ג'נג'י ושחור הם בני אדם, וגם מי שיש לו גבשושית כאן גבשושית שם זה לא מין שונה, אלא שינויים רגילים. לכן כל זמן שאין שינוי והוא ככל העופות הרי זה כשר, אבל אצבע זה שינוי גדול המצריך ראיית עיין.

על כן כל תרנגול שיש בו שינוי באצבע אין לאכול, עד שתעשה בדיקה מדוקדקת יותר כוללת ראיית עין.