למי שייך הפיצוי

השאלה: לק"י שלום רב. במסגרת תורנותי כמורה, המתנתי עם תלמידים לתחבורה ציבורית בדרכם לביתם. האוטובוס התאחר. התלוננתי בפני החברה. קיבלתי ארבעה שוברי נסיעה על שמי, כפיצוי על ההמתנה. אוסיף שאיחורים של הסעות הוא דבר מצוי. יחד עם זאת, אין סעיף בתלוש על ליווי התלמידים להסעות, אלא חלק מתנאי העבודה, כמו תורנות בהפסקות. בוודאי שאין פיצוי כלשהו על זמן המתנה שהתארך מהרגיל. את משכורתי, אני מקבל מעמותה פרטית. תלוש השכר מותאם למשרד החינוך. שאלתי: למי שייכים השוברים? האם מותר לי להשתמש בשוברים לשימוש פרטי או שעלי להחזיר את שווי השוברים לת"ת? תודה רבה עמיצדק

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב אדר תשע"ח 9:12

נראה שהשוברים שייכים למוסד מטעמו ליוית את התלמידים. תשאל את מנהל המוסד מה הוא מציע שתעשה עם השוברים.