לשון הרע על חברה בע"מ

השאלה:

שלום רב, שוחחתי עם חבר בטלפון,והבעתי את מורת רוחי על חברה עסקית בע"מ שאיני מרוצה ממנה, ודברתי בגנותה כלומר דברתי עליה לשון הרע. האם זה נקרא לשון הרע או שלשון הרע מתייחסת רק לאדם יחידי?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ח אלול תש"פ 11:19

נאמר בערכין (טו ע"א): תניא, א"ר אלעזר בן פרטא: בוא וראה כמה גדול כח של לשון הרע, מנלן? ממרגלים, ומה המוציא שם רע על עצים ואבנים כך, המוציא שם רע על חבירו על אחת כמה וכמה. ומכאן שלה"ר הוא גם על עצים ואבנים וישויות ממוניות ולא רק על אדם מסויים.

ועוד, חברה בע"מ היא ישות כלכלית לענייני ממונות, אבל שותפות בהגדרתה האיסורית. ולכן לגבי איסורים: עובדיה ובעליה עוברים, וגם עוברים כלפיה. לדוגמא: אם היא מוכרת נבלות וטריפות - בעלי החברה עוברים באיסור וה"ה המוכרים. ולכן כאשר מוציאים שם רע או לה"ר  על החברה מוציאים על בעליה ועובדיה.