מחיר נסיעה יחסית

השאלה: שלום כבוד הרב. אני סטודנטית. כחלק ממהטבות של סטודנטים אני מקבלת הנחה כאשר אני מטעינה את כרטיס ה"רב קו". ההנחה היא שאני מקבלת סכום בכרטיס פי 1.5 מהסכום שאני מטעינה (לדוגמה, אם הטענתי 100 ש"ח, יש לי בכרטיס 150 ש"ח). בנסיעה עצמה כאשר אני מתקפת את הרב קו אני משלמת מחיר מלא. כלומר, ההנחה היא בהטענת הכרטיס ולא בנסיעה עצמה. בכמה עבודות שאני עובדת מבקשים לדעת את סכום הנסיעה לעבודה כדי להחזיר לי את הכסף. האם אני צריכה לדווח את המחיר שעולה הנסיעה עצמה, שיורד מכרטיס הרב קו? או לדווח לפי חישוב רק של הסכום לפני הטבת הסטודנט בהטענת הכרטיס? (כיון שלמעשה מכיוון שקיבלתי 150% מהסכום ששילמתי, אני בעצם משלמת 2/3 מתעריף הנסיעה..)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' חשון תשע"ט 18:22

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שההנחה היא אישית (סטודנט, זקן וכו') א"כ אין לכך שייכות למחיר הנסיעה. דהיינו המחיר שהמעביד משלם הוא לפי עלות הנסיעה. אם למשתמש יש הנחה צדדית זה לא שייך לשאלת המחיר כיוון שזו הנחה פרטית.