מטפל בדמיון מודרך

השאלה:

שלום לרב, שאלתי היא לגבי לימוד, טיפול והרצאה בתחום ה-NLP והדמיון המודרך. NLP ודמיון מודרך זו שיטה טיפולית אלטרנטיבית. (בתחום הפסיכולוגיה האלטרנטיבית) וכחלק מהלימודים והטיפולים יש תהליכים שכוללים מגע (שאינו של חיבה), לדוג' עם 2 אצבעות על כתף המטופל. לא יותר מכך. שאלתי היא, כיום רוב ככל המקומות בהם מלמדים את השיטה הזו הינם מעורבים. האם יהיה מותר ללמוד את השיטה הזו במקום מעורב? והאם מותר להיות מרצה במקום כזה? (בלימודים עוד אפשר להימנע ממגע ע"י תרגול עם גבר. אך כמרצה המלמד את השיטה הדבר כמעט ולא אפשרי..) בנוסף לכך, האם מותר לבני המין האחד לטפל בבני המין השני בשיטה זו? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז אדר ב תשע"ט 15:07

בס"ד

שלום וברכה

א. יש היום ב"ה מקומות שאפשר ללמוד ללא תערובת ולכן אין להזדקק להיתרים.

ב. גם בעניין עבודה יש להשתדל שיהיו גברים לגברים ונשים לנשים, אבל אם אין ברירה אפשר להקל כדין כל רפואה שהחולה והרופא חושבים שהיא מועילה והוחזקה כשיטה מועילה, והרי זה כדוגמאת רופא שעושה את המיטב להקל על החולה למרות שהדברים אינם מוחלטים. על כן במקום שאין חיבה והפועלה היא לצורך רפואי (מסויים) יש להקל.  בודאי שאם מטפלים בבני מין אחר צריך שיהיה עוד אדם בחדר וכן ראוי אם אפשר ללבוש כפפות או כל סימן היכר אחר.