מלווה לחתונה

השאלה:

ביתי עומדת להתחתן עם בחור שעבר גיור בצבא.אביו יהודי.אימו גויה.כיצד לנהוג בשעת החופה.האם אימו יכולה להוביל את ביתי לחופה?אנחנו משפחה דתית שרוצים לדעת כיצד לנהוג .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' אדר תש"פ 10:42

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב והרבה נחת מהילדים

 ראוי שאת הבת תלווה אשה יהודיה, בגלל ערך הנושא של שושבינים, שהם עוזרים בהקמת הבית. ליד האשה היהודיה יכולה להיות גם האמא של החתן.  אבל אפשר שהאמא שלו תהיה תחת החופה (לא בזמן ההולכה וההקפות).  אם הנושא מאד חשוב לחתן, אפשר לחשוב על עוד אפשרויות. אבל כך ראוי לעשות לכתחילה.