מנהג האב בבשר וחלב

השאלה: שלום. אני צאצאית למשפחה הולנדית הנוהגת במסורת יהודי הולנד, בין היתר, המנהג הידוע של יהודי הולנד, שמירת שעה אחת בין אכילת בשר לאכילת חלב. אבי שיחי' קיבל עליו להחמיר ולשמור שש שעות כנהוג אצל רוב יהודי ארץ ישראל. שמעתי לאחרונה ממספר מקורות (שאינם מוסמכים, ולכן אני פונה לרב..) שהחמרתו של אבי אינה חלה עליי כיון שכאשר יש מסורת אבות, צריך לדאוג לשמר אותה. ולכן אם אחד מחליט להחמיר על עצמו, אין זה מחייב שילדיו ינהגו כמוהו. האם יש לכך בסיס הלכתי?

התשובה

הרב יעקב אריאל | ג' אב תשע"ו 22:49

באופן כללי חומרא שנהג האב אינה מחייבת את בניו אם לא קבלו זאת,  אולם אם גם את נהגת כמו אביך הדבר מחייב אותך. ועקרונית את יכולה להתיר את נדרך ע"י  התרת נדרים לשם כך עליך לפנות לרב היודע הלכות אלו שיבדוק האם יש פתח להתיר

לגופו של עניין המנהג של המתנת שעה אחת הינו חריג ביותר ומנוגד למקובל בכל עדות ישראל, לכן עצתי לך , גם אם תחליטי להתיר את נדרך, לשמור על המנהג המקובל, גם בלי נדר.