מנהג טוב

השאלה:

בס״ד שלום כבוד הרב, כאשר מישהו עושה מנהג טוב פעם אחת, ולא החליט להתחייב עליו ואז 5 חודשים אחרי שהוא לא עשה את אותו מנהג, הוא חשב בליבו להמשיך לקיימו האם זה נחשב לו לנדר? בחמש חודשים שעברו הוא לא קיים אותו בכלל. בנוסף הוא מתחרט על כך שרצה להתחייב למנהג זה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ו תמוז תשע"ז 10:26

א. כאשר אדם נהג פעם ראשונה וקיבל עצמו שלא להתחייב בו - הוא לא התחייב ואינו חייב להמשיך ולקיימו.

ב. אם אחר חמישה חודשים החליט שוב לקיימו ראוי שיתנה במפורש שהוא עושה זאת ללא נדר, כדי שאם ירצה שלא לקיימו לא יצטרך התרת נדרים.