מעשר כספים

השאלה:

אני בת 17, ועובדת בהתרמה לישיבה. אבא שלי אומר שכיון שאני "סמוכה על שולחן אבי" אינני צריכה להפריש מעשרות מהמשכורת. שאלה 1: האם אני צריכה להפריש או לא? בפרט שאני לא משתמשת במשכורת אלא שמה הכל בחסכון, ומשתמשת רק בעשירית ממנה. שאלה 2: אם כן, האם אפשר להוריד מהמשכורת את סכום החזר הנסיעות+הבונוסים והעמלות שהעמותה נותנת לי, ורק אז לחשב את המעשר? שאלה 3: השכר לשעה מותנה בגובה ההתרמה שלי לישיבה באותו חודש. המינימום הוא 28 ובכל רף התרמה השכר לשעה עולה בשקל. זה גם סוג של "בונוס". האם אני צריכה לחשב את המעשר לפי 28 לשעה או לפי השכל"ש של אותו חודש (לפעמים מגיע ל30 או 33 לשעה)? מקווה שהבנתם את שאלתי. אשמח לתשובה במהירות. תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ה' אב תשע"ה 13:24

את צריכה לתת מעשר מכל המשכורת כולל הבונוסים. לפני שאת מתחילה להפריש מעשר כספים את צריכה להתנות שאינך מקבלת את הפרשת המעשר כחובה אלא כרשות כל זמן שביכולתך כדי שזה לא יחשב כנדר.