נשואי גיורת

השאלה: בת לאם נוצריה ואבא יהודי, לא בקשר עם האבא והאמא נמצאת בתהליך גיור, אני עברתי גיור לפני כשנתיים, אמורה להתחתן עוד כמה חודשים בעזרת השם ליהודי, אני מבצעת את כל ההלכות, שומרת שבת שומרת כשרות ושומרת את השבת אך לא שומרת נגיעה, האם דבר זה יכול לפגוע בי בפתיחת תיק ברבנות ? ומה יכולים לשאול שיכול לעקב את פתיחת התיק ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' כסלו תש"פ 12:40

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב ליום החתונה

באופן כללי כל גר כדאי שיפתח תיק נשואין מה שיותר מוקדם, מכיוון שיש פעמים שיש עוד צורך בהשלמות, ועל כן כדאי לפתוח את התיק מיידית שהחליטו להנשא ויש תאריך.

אם המתגייר שמר את כל המצוות בשעת הגיור, וכעת הוא עובר על אחת המצוות, הרי זה ככל יהודי שלא שומר את כל המצוות, אבל אם משעת הגיור כבר לא קיימת את כל המצוות, או שהיה לך כבר אז חבר והדבר לא היה ידוע בפני בית הדין, אזי נושא כזה יכול לעלות ספקות בעצם הגיור. דברים כאלו אי אפשר לענות עליהם אלא למי שיודע את הפרטים, ואני אינני מכיר אותם.

על כן אברכך שתזכו להקים בית נאמן בישראל.