ספק נדר

השאלה:

שלום רב. אני לא זוכר אם נדרתי או לא ובמקרה אם נדרתי על דבר מסויים איך עושים התרת נדרים ואם עשיתי התרת נדרים אני פטור מן הדין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו תמוז תשע"ט 12:20

בס"ד

שלום וברכה

ספק אם נדרת כלל וכן ספק אם אמרת או חשבת בלב לנדור, נראה שיש כאן ס"ס בנדר (מלבד נדרי צדקה). ואפילו אם נחשוש בנדרים, עדיין יש לצרף את נושא התרת נדרים בערב ראש השנה. ועל כן אין חיוב לעשות התרה, אבל אם עדיין אתה חושש אתה יכול לעשות בשעה שהציבור עושה ביחד או אפילו לבד. אבל הלכתית נראה שאין חובה לעשות התרת נדרים.