עור חזיר

השאלה: לילה טוב לרבנים, לאחרונה רכשתי מס׳ פריטים באמצעות האינטרנט מאתר מכירות בשם (עלי-אקספרס), הבחנתי שם בזוג נעלים שמאוד מצאו חן בעיני, אך במפרט מופיע שהסוליה עשויה מעור פרט והבטנה מעור ״דבר-אחר״, שאלתי האם יש איסור בכך, או שמא רק אכילה אסרה התורה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י' טבת תשע"ט 10:12

מותר לנעול נעלים עשויות עור חזיר (=דבר אחר) ואין בכך שום איסור. חזיר אסור באכילה ולא בהנאה. ועי' מג"א סי' שג ס"ק כב שדן בשימוש מברשת בה שער חזיר משום תולש בשבת ולא משום הנאה מחזיר.