עיגול כנף בחולצה

השאלה:

ראיתי בהרבה אחרונים (משנה ברורה, חיי אדם, מגן אברהם, ערוך השולחן הרב מרדכי אליהו ועוד) שכתבו שראוי לירא שמים שיעגל כנף בחולצאות המכופתרות שלו כדי שלא יתחייב בציצית, האם יש לנהוג כך למעשה ומדוע?

התשובה

הרב יעקב אריאל | כ"א אב תשע"ו 22:28

כיון שבחולצה ארבע הכנפות הן מלפנים לא נהגו לעגל כנף כדי לא להתחייב בציצית, כמו"כ שימושם ששני הצדדים מחוברים ועל כן לא נותרו כנפות לבגד . לעומת זאת במעיל (כגון 'פראק' של רבנים) נהגו כן, מפני שמאחור המעיל פתוח עד למותן ואז יש שתים מלפנים ושתים מאחור.