עלייה לקבר

השאלה: שלום כבוד הרב בעוד מס ימים יש אזכרה לאחי ואני בסיכסוך עם חלק מהמשפחה ולאחר המון התחבטיות אני מרגיש שאני לא מסוגל נפשית ללכת לאזכרה איתם השאלה שלי האם מותר ליל ללכת באותו יום לקבר ולהביא מישהו שיקרא קדיש כמובן במיניין אבי בחיים שיבדל לחיים ארוכים אז השאלה אם למישהו אחר מותר לקרוא קדיש על אחי באותו היום תודה כבוד הרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אייר תשע"ו 10:05

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין חובה לומר קדיש בבית עלמין, אפשר לעלות לציון ולאמר פרקי תהילים לעילוי נשמה (ויש הנודרים גם צדקה לעילוי נשמתם). תשובה זו היא מבחינה הלכתית. אולם ברור שכאשר מגיעה משפחה ביחד יש לנפטר נחת רוח על כך שבאים כולם כאחד, ואולם אם הדבר קשה באופן מיוחד יעשה אדם את הטוב בעיניו ומה שיכול להביא לנחת רוח לנפטר.

מועדים לשמחה לגאולה שלמה