עצי מועצה

השאלה:

שלום וברכה. אני תושב הקריה , בחרסינה ישנם המון עצי שקד מר מפוזרים בטראסות שבשיפולי החרסינה, שאלתי את האגרונום של המכון (מוטי שומרון) והוא אמר לי שהשקד המר אינו ראוי לאכילה בפני עצמו אלא ליצור מרציפן, אז במה הוא יכול להיות שייך לרבים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד אב תשע"ז 10:48

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל דבר שאיננו שלך אינך יכול לעקור. הוא שייך למועצה שהיא אחראית על השטח הצבורי, ללא אישור מועצה זה גזל גמור, אמנם יתכן שאת הפירות עצמם המועצה מפקירה, אבל את העצים לא ידוע לאף אחד שזה הפקר, אלא זה שייך למועצה, אינני יודע מהם חשבונות המועצה האם למנוע סחף או חשבונות אחרים. על כן מי שרוצה לעקור צריך לבקש אישור ממחלקת גינון, כדי שלא להכשל חלילה בעוון גזל. כמו כן אם למועצה אולי לא אכפת שיעקר העץ המסויים, מי התיר לראובן לשתול בשטח של שמעון? האם אדם יכול לבנות בית בשטח של שמעון, גם כאן יש אחראים על השטח המדובר (מועצה וכו') והם צריכים לתת אישור לשתילה ונטיעה בשטח.