ערך מחצית השקל תשפ

השאלה: שלום הרב, רציתי לשאול כמה נותנים זכר למחצית השקל לשנה זו,תש״פ? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו שבט תש"פ 16:11

בס"ד

שלום וברכה

בתאריך כז שבט תש"פ, מחיר גרם כסף 2.043  ש"ח.

מחצית השקל 9.6 גרם

מחצית השקל 8.5 גרם

מחצית השקל בשקלים

19.62 ₪

17.36 ש"ח

מחצית השקל כולל מע"מ

22.95 ₪

20.31 ש"ח

כתבנו את ערכי מחצית השקל האמיתי, למהדרין במצוות ורוצים לקיים זכר למחצית השקל כפי שנהג בזמן שבית המקדש היה קיים.  כתב המ"ב (באור הלכה תרצ"ד ד"ה ויש) שזה רק למי שעזרו הקב"ה שיכול ליתן, אבל מי שמתקשה והמחיר גבוה יתן ג' מטבעות של חצי שקל (בימינו שקל וחצי).

*** ערך הפרוטה  היום (כז שבט תש"פ) הוא 5.1 אגורות, ובתוספת מע"מ ערכו 6.03 אגורות.

שבת שלום

חודש מבורך