פגיעה בצוותי מד"א

השאלה:

שלום כבוד הרב. לאור המצב במדינה עולות בי שאלות על התנהגות של קבוצות מסויימות . אני יודע שרוב הרבנים בארץ מבקשים לשמור על הוראות משרד הבריאות. מצד שני אני קורא היום על קבוצה של אנשים במאה שערים שזרקו אבנים על אמבולנס! השאלה שלי היא האם זה לא נוגד את היהדות לזרוק אבנים על אמבולנס? רכב שמטרתו היא לעזור לאנשים במצוקה! על מה בדיוק המחאה? והאם זו מחאה לגיטימית מבחינת היהדות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ו' ניסן תש"פ 20:46

ב"ה

שלום וברכה

השאלה שאתה מעלה היא אכן שאלה מאוד כואבת שיש לתת עליה את הדעת.

אלימות היא אינה ראויה ואין לתת לה כל מקום, וכך נוהג למעשה רובו המוחלט של הציבור מכל גווני העדות והקהילות.

אמנם יתכנו הבדלים בין הקהילות השונות בתזמון ובאופן שבו הנהגת הקהילה מבינה מהן הבעיות וכיצד יש להתמודד עימן, אך לכל הדעות ברגע שבקהילה מובן מה שצריך לעשות הרי שיש "ישור קו", וכל פועלים לקדם את הענין.

לצערנו כמו בכל מקום ישנם כאלה שקשה להם לקבל את ההנחיות השונות, כל אחד מסיבותיו הוא, ראינו זאת גם באנשים שיצאו לבלות, באנשים שקיללו את הפקחים, וגם באנשים שזורקים אבנים... בכל מקום יש מיעוט שלא מיישר קו כראוי, ובו יש לטפל כפי שמטפלים בכל פורעי חוק.

אך העובדה שיש מיעוט קטן שכך פועל אינה מלמדת על הכלל כולו.

לכן יודגש זריקת אבנים על אמבולנס אינה יהדות ואינה תורה, מי שזורק אבנים על דוגם או חובש במד"א אינו בן תורה.

אך יחד עם זאת יש לזכור כי אלו הם מעטים מאוד וכי הציבור בכללותו אינו מקבל כלל פעולות אלו כלגיטימיות.

בברכת רפואה שלימה לכל חולי ישראל ומתוך כך לחולי העולם כולו.

דוד אייגנר