פתיחת עסק בהעלמת מס

השאלה: שלום אני התלמיד בישיבה ועושה רבנות אני רוצה להקים עסק קטן שלא יעלה על זמני הישיבה מבחינה טכנית מה שאני עושה יכול להעשות בשחור האם אני מחוייב מבחינת דינא דמלכותא או אולי יש לי פטור של מיסים מצד ת"ח בעז"ה אם אצליח אוכל להמשיך ללמוד וללמד תורה בעמ"י ובתכנוני אם יהיה לי מספיק פרנסה גם לא לקחת שכר על לימוד תורה אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ז אב תשע"ט 16:25

אני חושב שאסור לך. אם העסק קטן ולא יהיו לו הכנסות יותר מכמאה אלף שקל בשנה הוא עסק פטור ממס ערך מוסף ורק תצטרך לשלם ביטוח לאומי ומס הכנסה.