צום יום הכיפורים

השאלה: שלום. אני סובלת מפוסט טראומה מורכבת, והפרעות אכילה (אנורקסיה). בנוסף יש לי גם אסתמה פעילה. אני לוקחת כדורים כל יום - כדורים לאסתמה 'סינגולר' ומשאף בשם 'רלבר' (שדורש לשטוף את הפה אחרי השימוש בו) כדורים נוגדי דיכאון 'לוסטרל' 150 מג ו'טופיתרים' 75 מג. בנוסף כדור בשם 'מירו' בערב לשינה. רציתי לדעת איך לנהוג ביום כיפור. אני צריכה לקחת את הכדורים בבוקר אחרי אוכל ובערב אחרי אוכל ולשתות הרבה במהלך היום. אלה ההוראות ביום רגיל. מה לגבי יום כיפור? אסור לי לפספס אותם. אלו כדורים נגד התקפי חרדה והתקפי אסתמה ואסור לי להפסיק טיפול באמצע. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט אלול תש"פ 8:42

בס"ד

שלום וברכה

רפואה שלמה

אני כותב על סמך הנתונים שאת מסרת במכתב, צריך לבדוק קודם עם רופא מטפל.

בערב יום הכיפורים תקחי את הכדורים לפני הצום. בבוקר יום הכיפורים את יכולה לאכול כל 9 דקות, פחות מכזית (27 סמ"ק), ולאחר מכן תקחי כדורים. ואי"ה פעם הבאה תקחי לאחר הצום.

כתיבה וחתימה טובה