צורת הדף

השאלה: מה דעת הרב על גמרא סדורה של הרב דניאל ברק ווינט מעתניאל. האם יש בעיה ללמוד שלא בצורת הדף (בגמרא סדורה הדף ערוך בצורה מבארת, מנוקדת, מפוסקת ומחולקת לפסקאות).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א סיון תש"פ 10:48

בס"ד

שלום וברכה

אין לצורת הדף כל קדושה עצמית. והיו גמרות שונות ובצורות שנות, כך שהכל כשר וישר ובלבד שילמד יותר טוב. אמנם לצורת הדף יש משמעות לזכרון, כל אדם מצלם את הטקסט שהוא לומד בו. לכן אם כל השס"ים הם בצורה א' והוא ילמד בצורה בדף שיש לו צורה אחרת, יתכן שלעצם הלימוד הראשון זה קל יותר ואולי לתלמידים חד פעמי זה יכול לעזור, אבל אם אדם רוצה לזכור לאורך ימים ושנים יש ללמוד לפי הדף הרגיל כדי שהדבר יהיה צרוב בזכרון ואדם ימצא את מה שלמד.

בכל אופן אם אתה צריך עזרה בלימוד הדף בפעם הראשונה, אפשר להשתמש בכל צורה שמועילה ומקילה על הלימוד, לגבי למוד לזכרון צרוב כדאי להשתמש בצורת הדף.